Treceți la conținutul principal

Iluminațiile

Iluminațiile un obicei foarte vechi care este o forma de respect reprezentat prin a merge la cimitir de cele mai multe ori și de a oferi flori coroane și lumânări spunem rugăciuni ne aducem aminte de timpurile petrecute împreuna și eventual mai povestim despre noutățile întâmplate de la despărțire celor care mai trăiesc viu în inimile noastre.Despre obicei și acum să vedem ce înseamnă iluminațiile ca obicei și care este
istoria acestui obicei. Se trage din biserica catolica încă din secolul trecut împrumutat și de ortodocși în prezent luminațiile se întind în întreaga europa. Să vedem ce se întâmplă dincolo de atlantic am înțeles ca și acolo există o sărbătoare asemănătoare denumită haloween dar desigur odata cu arderea arderea corpului celor plecați în eternitate această sărbătoare sa schimbat mult fiindcă nu mai trebuie să se facă tradiționala curățenie mare de fiecare an din moment ce nu mai este cripta sau monument chiar câte odată. În Asia mai precis în India există tot o sărbătoare asemănătoare denumita "Sărbătoarea Luminilor" sigur aceasta sărbătoare nu e a morților fiindcă acolo cadavrul este pus pe ramuri de copac pe râu și se arde conform unor vechi obiceiuri. Aceasta "Sărbătoare a Luminilor" este pentru nașterea lui Shri Lakshmi.          

Postări populare de pe acest blog

Meditația (realizarea sinelui)

Sistemul Subtil

Sistemul subtil este harta sufletului scurt pe un înțeles mai greoi puțin. Dar mai prelarg să vedem ce putem spune despre corpul subtil? Pentru a începe oare cum trebuie să înțelegem "macrocosmosul în microcosmos" adică trebuie să știți că fiecare din acești centri energetici pe care vi le voi descrie au legătură cu centrul energetic universal! Din ce este compus sistemul subtil?
din trei Canale : și anume canalele stâng(ida nadi), drept(pingala nadi) și centru(susumna nadi) începutul acestor canale de jos de la baza coloanei vertebrale canalul stâng iar cel drept de la al doilea centru energetic și se încrucișează la nivelul

Liniștea Interioară

Este una din cele mai complicate stări și problema mai gravă este că această stare joaca cu atenția noastră cu alte cuvinte dacă aș întreba un om despre starea sa dacă este liniștit răspunsul ar fi sigur da fiindcă nu se poate controla din cauza atenției care nu vede ce se întâmplă în interior adică pot să fie mii de noduri pe sistemul nervos nici măcar nu le simțim.
O posibilitate de a corecta aceasta problemă este de a face
exerciții de a relaxa organismul măcar dacă ne aducem aminte în fond această "liniște calm și pace interioară" și pentru 10 minute este foarte bine de stabilizat este de ajutor foarte mare.