Treceți la conținutul principal

Sistemul Subtil

Sistemul subtil este harta sufletului scurt pe un înțeles mai greoi puțin. Dar mai prelarg să vedem ce putem spune despre corpul subtil? Pentru a începe oare cum trebuie să înțelegem "macrocosmosul în microcosmos" adică trebuie să știți că fiecare din acești centri energetici pe care vi le voi descrie au legătură cu centrul energetic universal! Din ce este compus sistemul subtil?
din trei Canale : și anume canalele stâng(ida nadi), drept(pingala nadi) și centru(susumna nadi) începutul acestor canale de jos de la baza coloanei vertebrale canalul stâng iar cel drept de la al doilea centru energetic și se încrucișează la nivelul
frunți (agnya) se termina in fontanelă (moalele capului) unde pătrund prin centrul sahasrara energiile universale. Centrele energetice (chakrele):
Mooladhara : prima chakra care se află la baza coloanei vertebrale care este chiar baza energiei sfinte numite kundalini care este înseși dragostea lui Dumnezeu din corpul nostru.
Calitățile centrului   Muladhara printre cele mai multe calități pe care le are această chakră (lotus centri energetici mai sunt denumite și lotusi pentru a fi asemănate cu niște flori ) calitățile sunt: inocentă, bucurie copilărească, puritate, inteligenta în decizie, arta de a alege între bine și rău.....
Swadistan  : este centrul devotamentului și al creației.
- stânga : cunoasterea divina pură a căi adevărate înspre divin cunoașterea care nu depinde de învățământ ci este o cunoaștere ca este știut cu inima care apare spontan în conștiință simplu de la Dumnezeu.
-dreapta : atenția care este orientată numai spre această cunoaștere care a fost acumulată de pe partea stângă deci în mod normal atenția noastră ar trebui să ne fie orientată asupra lucrurilor Dumnezeiești sau cel puțin în mare parte.
- centrul : este arta creativă și devoțiunea.
Nabi ori Manipura   : al treilea centru este la nivelul abdominal și este oceanul iluziilor din această cauza conține dharma(totalitatea faptelor bune) și karma(totalitatea faptelor rele) noastră adică soarta tot aici sunt scrise cele 10 porunci dar aici aveți înscrisă nașterea și plecarea noastră.
- stânga : calmul și pacea interioară stăpânirea de sine.
- dreapta : forța atenției calitatea cea mai complicată dar se stabilizează încet, demnitatea,
- centru : este calea, soarta
Anahat-inima : lotusul inimi este dragoste și credință despre acest centru aș putea scrie un roman întreg și nu ar fi destul dar ce trebuie știut:
- Stânga : dragostea, eul interior, beatitudine, spiritul este centrul flacări.
- Dreapta : Respectul, Responsabilitata.
- Centru : acesta e centrul de o importanță deosebită aici găsiți securitatea interioară,credința.
Vishuddhi :  la nivelul gâtului răspunzător de voce și de gât
- Stânga : iluzia, familia
- Dreapta : cuvântul, evoluția prin comunicație, generozitatea
- Centru : colectivitatea, detașarea, integrația, simțul colectiv.
Agnya : Poarta Divină, la nivelul frunți chakra lui Isus Hristos.
- Stânga : egoul  este un balonaș al încrezăciuni  este chakra care vede și crede cea ce vede pe acest pământ
- Dreapta : este superegoul este cealaltă extremă care conține condiționările.
- Centru : centrul iertări, umilinței.
Sahasrara  : centrul integrări centrul care se conectează cu universul.

In următoarele postări vă voi scrie separat despre fiecare chakră în parte despre canale despre tratamente meditație și despre efectele acestora despre mantre și despre limba sanskrită.
Cu Mult Respect Rita.    

Postări populare de pe acest blog

Meditația (realizarea sinelui)

Liniștea Interioară

Este una din cele mai complicate stări și problema mai gravă este că această stare joaca cu atenția noastră cu alte cuvinte dacă aș întreba un om despre starea sa dacă este liniștit răspunsul ar fi sigur da fiindcă nu se poate controla din cauza atenției care nu vede ce se întâmplă în interior adică pot să fie mii de noduri pe sistemul nervos nici măcar nu le simțim.
O posibilitate de a corecta aceasta problemă este de a face
exerciții de a relaxa organismul măcar dacă ne aducem aminte în fond această "liniște calm și pace interioară" și pentru 10 minute este foarte bine de stabilizat este de ajutor foarte mare.