Treceți la conținutul principal

Mantra

Mantra = rugaciune,
Cuvint sanscrit care prin vibratiile sale regleaza starea spirituala a celui(a grupului) care o rosteste are efect asupra centrilor energetici si asupra sistemului nervos in sine mantra este foarte complexa fiindca fiecare mantra i-si are centri energetici pe care ii echilibreaza si nu numai se spune dar in mare parte se si canta in fond toate mantrele se canta.
Aici as putea vorbi foarte mult despre limba sanskrita dar sigur nu cred ca ajunge o postare asa ca voi deschide postari speciale despre limba sanscrita.
Mantra este cunoscuta din vede care sigur e plina de mantre dar nu numai vedele ci si puranele (povestiri cu efect benefic asupra sufletului) si alte multe scrieri sanscrite contin foarte multe mantre.

Postări populare de pe acest blog

Meditația (realizarea sinelui)

Sistemul Subtil

Sistemul subtil este harta sufletului scurt pe un înțeles mai greoi puțin. Dar mai prelarg să vedem ce putem spune despre corpul subtil? Pentru a începe oare cum trebuie să înțelegem "macrocosmosul în microcosmos" adică trebuie să știți că fiecare din acești centri energetici pe care vi le voi descrie au legătură cu centrul energetic universal! Din ce este compus sistemul subtil?
din trei Canale : și anume canalele stâng(ida nadi), drept(pingala nadi) și centru(susumna nadi) începutul acestor canale de jos de la baza coloanei vertebrale canalul stâng iar cel drept de la al doilea centru energetic și se încrucișează la nivelul

Liniștea Interioară

Este una din cele mai complicate stări și problema mai gravă este că această stare joaca cu atenția noastră cu alte cuvinte dacă aș întreba un om despre starea sa dacă este liniștit răspunsul ar fi sigur da fiindcă nu se poate controla din cauza atenției care nu vede ce se întâmplă în interior adică pot să fie mii de noduri pe sistemul nervos nici măcar nu le simțim.
O posibilitate de a corecta aceasta problemă este de a face
exerciții de a relaxa organismul măcar dacă ne aducem aminte în fond această "liniște calm și pace interioară" și pentru 10 minute este foarte bine de stabilizat este de ajutor foarte mare.